Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

En veckas radiotystnad för Täppas

Publicerad: 11 oktober 2012, 14:18

Täppas Fogelberg

Foto: Anna Pernilla

Täppas Fogelberg slängs ut från Sveriges Radio tablå i en vecka. Detta beslutades efter ett krismöte mellan radioprofilen och ledningen i dag. Orsaken är en debattartikel där programledaren uttrycker sin aversion mot konstnären Lars Vilks.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Det var i en artikel som publicerades på SVT:s debattsida den 5 oktober som Täppas Fogelberg gick till angrepp på Lars Vilks under rubriken: "Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd".

Efter ett krismöte mellan radioprofilen och Sveriges Radios ledning i eftermiddags står det klart att Täppas Fogelberg stängs av i en vecka.

I en intervju med Aftonbladet tidigare i dag berättade Täppas Fogelberg att han skulle köra en timme roddmaskin efter krismötet. Ett träningspass som han genomförde samtidigt som han återigen intervjuades av tidningen:
– Jag fick behålla jobbet, men de tyckte inte att jag skulle få sända nästa vecka, för då skulle programmet bara handla om mig och den här debatten. Men det är klart det känns som en bestraffning, säger han till Aftonbladet.

Vidare berättar Täppas Fogelberg om sin besvikelse över att inte få något stöd från kollegorna i radiohuset:
– Jag känner mig väldigt ensam på något sätt, eftersom jag nu trampat lite snett så känns det inte som om man har något stöd i ryggen. Och det sänder ju dåliga signaler till de som arbetar på radion, för det betyder ju att "trampar du snett står du ensam"

Tidigare i veckan har Resumé rapporterat om hur Mats Strandberg fick sparken efter att han släppt in Bosse Hansson i radiohytten under en fotbollmatch. I sändning uttryckte Bosse Hansson flera rasistiska kommentarer mot AIK:s spelare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.