Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Familjen vill att programmet ska sändas”

Publicerad: 24 juli 2014, 11:01

Christian Falk

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den välmeriterade artisten och producenten Christian Falk har avlidit, 52 år gammal. På lördag sommarpratar han i P1. Redaktionen fattade beslutet efter godkännande från både artisten och hans familj.


Ämnen i artikeln:

Sommar i P1Christian Falk

Christian Falk slog igenom som en av medlemmarna i Imperiet på 1990. På 1990-talet producerade han artister som Petter och Titiyo. 1999 debuterade han själv som artist och vann en grammis.

Förra sommaren uppträdde han tillsammans med Robyn under Tele2 Arena invigning. I dag kom beskedet att Christian Falk förlorat kampen mot cancer i bukspottskörteln.  

Christian Falk presenterades tidigare i somras som en av årets sommarpratare och på lördag sänds hans program i P1. Programmets redaktionen har efter beskedet om hans bortgång fattat beslutet att trots det sända programmet.

– Vi har pratat med familjen och med Christian innan och de ville att programmet skulle sändas. Därför fanns det ingen tvekan att sända programmet. Christian ville jättegärna att det skulle sändas vad som än händer och det är vi väldigt glada för, säger Elin Claesson, redaktör för Sommar i P1 till Resumé.

Programmets producent Håkan Lager vill i det här skedet inte svara på några frågor kring programmet.  
– Det är för tätt inpå och alldeles för mycket känslor just nu. Det är möjligt att han kommer kunna uttala sig i samband med att programmet sänds.

Vad kan lyssnarna vänta sig på lördag?
– Programmet är väldigt fint och handlar om hans liv och musiken, om hans liv i Musiksverige. Det är inte ett program om sjukdom.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sommar i P1Christian Falk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.