Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Finansman anmäler SR

Publicerad: 8 februari 2010, 12:16

Lars Carlström, som var talesman för en Genii Capital, en av spekulanterna på Saab, anmäler Sveriges Radio till Granskningsnämnden.
Detta efter att han pekats ut som brottsling på SR:s hemsida.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Lars Carlström skriver i sin anmälan att han för 17 år sedan hamnade i en tvist efter att ha avverkat skog i Jämtland. Han bodde inte på den skogsfastighet som då var aktuell, något som var ett krav. Händelsen skapade då stora rubriker, vilket enligt Carlströms anmälan ödelade hans liv i tio år. Detta trots att han fick en villkorlig dom.

När Carlström nu åter blev fokus för medierna i och med Genii Capitals bud på Saab, dök de gamla anklagelserna upp. SR skrev om honom under rubriken ”Dömd brottsling bakom budgivare”.

Carlström vänder sig mot beskrivningen som brottsling, vilket enligt ordboken är någon som vanemässigt begår brott.
”Jag har betalat skatt och har normala inkomster de senaste 10 åren”, skriver Carlström.

Han skriver att efter SR:s artikel har han blivit av med flera styrelseuppdrag och hans familj har blivit utsatt för nedsättande kommentarer.

Han anser att det är orimligt att bli utpekat som brottsling 17 år efter en så mild dom.

Han avslutar sin anmälan med:
”Om ni anser att detta är rimligt så måste vi verka för att ändra regler vid domar, lämpligt vore dödsstraff eller landsförvisning när man ändå inte ges möjlighet till ett värdigt liv.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.