Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Förra Eko-chefen i Bikupans styrelse

Publicerad: 14 oktober 2008, 09:59

Förra Ekochefen, Staffan Sonning, satt i styrelsen för Bikupan fram till mitten av 1996. Det är genom det bolaget Ekots stjärnreporter Peter Welander fått guldkantad ersättning från Försvarsmakten.


Staffan Sonning. Foto: SR

Bikupan är ett bolag som startades av Bi Puranen. Syftet med bolaget var från starten att det skulle hantera intäkterna från den populära föredragshållaren Puranen. I bolagets styrelse sitter maken Peter Welander.

I styrelsen har förra Ekochefen Staffan Sonning varit suppleant.Han förklarar varför han satte sig i styrelsen.
– Det var mina kompisar och de frågade mig om jag kunde ställa upp. Men när sedan verksamheten växte kändes det olämpligt och då gick jag ur styrelsen. Dessutom skötte de inte årsredovisningarna korrekt.

Staffan Sonning lämnade Bikupans styrelse 1996, då han flyttade till Asien. I en tidigare version av artikeln publicerade Resume.se Bolagsregistrets uppgifter att Staffan Sonning varit suppleant till slutet av 2003. Dessa uppgifter var felaktiga.

Staffan Sonning var chef för Ekot fram till 2006 och därmed Peter Welanders chef. Han är numera Sveriges Radios chefsstrateg.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.