Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Första PPM-mätningarna: 6 av 10 lyssnar på SR

Publicerad: 16 januari 2013, 07:43

4,6 miljoner svenskar eller 6 av 10 personer lyssnar på Sveriges Radio varje dag. Det visar de första mätningarna med den nya PPM-tekniken.


Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

– Vi står för en journalistik som i mångt och mycket är unik idag, med  en stark utrikesorganisation, stor lokal närvaro, ett brett kulturutbud  och den guidande rollen inom musiken. Uppenbarligen är det något som  publiken gillar, säger Cille Benkö, vd för Sveriges Radio i en  kommentar.

Enkelt förklarat går den nya PPM-tekniken ut på att  använda mätare som fångar upp avlyssnade kanaler. Fördelen är att man  får med lyssnande som en person kanske inte ens minns.

De preliminära  PPM-siffrorna visar också att lyssnandet på enskilda kanaler är högre  än i tidigare undersökningsresultat.

Landets största radiokanal, P4, har  exempelvis en daglig publik på 44 procent:
– Det visar att vi har en  bredd och mångfald i utbudet och att de flesta kan hitta något hos oss  som de gillar, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Mätningarna visar också att 16 procent lyssnar på P3, 3 procent på P2 och 14 procent på P1.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.