Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Försvaret säger upp samarbetet med Bikupan

Publicerad: 19 november 2008, 16:03

Resume.se avslöjade tidigare i höstas att SR:s stjärnreporter Peter Welander extraknäckte för försvaret. Nu avslutar försvaret samarbetet med Peter Welander och hans hustru Bi Puranen, sedan det upptäckts frågetecken kring den administrativa och ekonomiska hanteringen.


Peter Welander. Foto: SR

Det uppmärksammade värdegrundsprojektet som drivits i Bikupans regi har hittills kostat Förvarsmakten 101 miljoner kronor. Men nu är det alltså slut på det lukrativa uppdraget för Bi Puranen och Peter Welander.

Avtalet som löper ut vid årsskiftet kommer inte att förlängas.
– För närvarande pågår en intern granskning av värdegrundsprojektet. Granskningen är ännu inte klar men det har redan framkommit ett antal frågetecken kring den administrativa och ekonomiska hanteringen. Det gäller bland annat affärsmässigheten kring avtalen med Bikupan och fakturahanteringen, säger Försvarsmaktens personaldirektör Lars Norrström i en kommentar på Mil.se.

Konkurrensverket granskar också upphandlingen av projektet. Efter Resume.ses avslöjande sade Peter Welander upp sig från sin tjänst på Sveriges Radio. Han tog sedan tillbaka sin uppsägning och sedan dess har fack och arbetsgivare förhandlat om Welanders framtid.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.