Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Guldäggsbelönad podd får fortsättning

Publicerad: 2 juni 2014, 07:15

Håkan och Lenas samtal om livet som hemlösa fick stor uppmärksamhet och belönades med ett guldägg i radiokategorin. Nu får succépodden en ny säsong.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2014PodcastStadsmissionen

Efter vinsten i Guldägget var det oklart om "Håkan och Lena" skulle få en fortsättning. Producenten Olle Palmlöf berättade i en intervju med Resumé att han inte hade fått tag på Håkan och Lena när han ville gratulera dem till segern i Guldägget.

Första poddavsnittet i den andra säsongen sänds i dag. I premiäravsnittet pratar Håkan och Lena, från Stockholms Stadsmissions boende Bostället, om vad som kan driva människor till hemlöshet.

–  Ofta talas det om människor i hemlöshet som en grupp istället för att se till individerna. Med podden vill vi ge dessa människor en kanal som de kan använda för att berätta sin historia. Vi fick mycket positiv respons på första säsongen och det känns både roligt och viktigt att fortsätta ännu en säsong. säger Sandra Axell, projektledare på Stockholms Stadsmission i ett pressmeddelande.

I första avsnittet får vi höra Håkan och Lena berätta om kränkningar de mött i livet och om försenade bidrag som ofta får katastrofala konsekvenser. Håkan berättar också varför han anser att Alexander Bard skulle bli en bra politiker.

Ambitionen är att denna säsong av podcasten kommer att innefatta 8 avsnitt på Itunes.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.