Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Han nobbade Sveriges Radio

Publicerad: 12 december 2008, 12:36

Benny Fredriksson, populär chef på Stockholms Stadsteater, var styrelsens första kandidat som ny vd för Sveriges Radio. Men han tackade nej så sent som i förra veckan, avslöjar Fokus.


Benny Fredriksson. Foto: Stockholms Stadsteater

I lördags presenterades Mats Svegfors som ny radio-vd.
– Mats Svegfors var ett självklart val. Han är en av Sveriges tyngsta publicister. Han paras nu med den bästa interna kraften Cilla Benkö, var styrelseordförande Ove Joansons kommentar till Resume.se.

Men han var inte styrelsens förstahandsval. Det var Benny Fredriksson, som idag är chef för Stockholms Stadsteater. Det skriver tidningen Fokus i veckans nummer.

Enligt tidningen har Benny Fredriksson lyckats göra publik, personal och tidningarnas kritiker nöjda – trots att teatern tvingats spara. Allt var i princip klart, men i förra veckan hoppade teaterchefen av som kandidat. Nuvarande radio-vd:n Kerstin Brunnberg försökte övertala honom, men misslyckades.

Istället gick frågan till Mats Svegfors på torsdagen. Han tackade ja och blev igår formellt utsedd till vd efter mbl-förhandlingen avslutats. Efter att styrelsen valt att gå vidare med Svegfors togs också beslutet att utse Cilla Benkö till vice vd. Enligt Fokus skulle inte Benny Fredriksson haft en vice vd vid sin sida som radiochef.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.