Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Han ska rädda Planet Rock

Publicerad: 5 juni 2008, 06:01

Rockreliker från 1970- och 80-talet har slagits om att få rädda den engelska radiokanalen Planet Rock. Black Sabbaths Tony Iommi vann över Queens Brian May.


Tony Iommi.

Många i England drar nu en lättad suck över att det inte blev pompöse Brian May som fick ta över spakarna på Planet Rock. May själv skriver på en blogg att han blev ”chockad och djupt besviken” att hans bud förlorade.

Planet Rock är en digital radiostation som fram till den här veckan var en del av engelska radiokoncernen GCap. I februari förklarade företagets vd Fru Hazlitt att GCaps två rikstäckande digitala radiokanaler Planet Rock och TheJazz skulle läggas ned om ingen var villiga att köpa loss dem.

Det blev ramaskri från de engelska rockfansen och medan TheJazz släcktes ned skyndade landets rockåldringar att rädda rockkanalen.

Queens pudelkrullige Brian May gick in med ett bud men fick omgående konkurrens av it-företagern Malcolm Bluemel. Han plockade dock ihop ett tung kompband som stöttade honom i striden mot May. Bakom Bluemel finns Black Sabbaths Tony Iommi, Jethro Tulls flöjtspelande Ian Anderson, Thin Lizzy-gitarristen Gary Moore och Marillions Fish som också är dj på Planet Rock. Tillsammans har de en sammanlagd ålder på cirka 250 år.

Blumel och hans seniorrockare vann allstå över May och tar i veckan över radiostationen.

Vilken betydelse det får för radiostationens musikinriktning är oklart men man lär spela Iron Man och Boys are Back in Town.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.