Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Hon blir chef för P3 Stockholm

Publicerad: 13 oktober 2014, 12:01

Sîlan Diljen blir chef för P3 Stockholm

Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

Sîlan Diljen blir ny chef för P3 Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Sîlan Diljen kommer närmast från Radio Sweden där hon arbetat som gruppchef för de kurdiska, persiska och somaliska programmen. Hon har även varit programledare och reporter för "Konflikt" och "Studio Ett", samt varit med och startat tidningen "Gringo".

– Med Sîlan Diljen får P3 Stockholm en klok och stabil ledning och därmed möjlighet till fortsatt snabb utveckling, säger kulturområdeschef  Peter O Nilsson i ett pressmeddelande. Sîlans erfarenheter av journalistik med andra perspektiv än de vanliga  kommer P3 att ha stor glädje av.

Vid årsskiftet tillträder Sîlan Diljen som chef för P3 Stockholm där bland annat programmen "P3 Dokumentär", "Morgonpasset i P3" och "P3 Nyheter" ingår.

– Jag är förstås jätteglad över att få chansen att fortsätta utveckla P3 tillsammans med hela redaktionen. De unga lyssnarna är jätteviktiga för Sveriges Radio och det är en skön utmaning att nå dem med kvalificerad underhållning och samhälls- och kulturjournalistik, säger Sîlan Diljen i ett pressmeddelande.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.