Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Hon blir SR:s nya Latinamerika-korre

Publicerad: 17 januari 2013, 16:28

Lotten Collin

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För första gången sedan 1980-talet kommer Sveriges Radio att ha en korrespondent stationerad i Brasilien. I augusti börjar Lotten Collin att rapportera från Latinamerika med Rio de Janeiro som bas.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

De senaste åren har radiolyssnarna hört Lotten Collin i P1-programmet "Konflik"t där hon varit producent och rapporterat från platser som Jemen, Nigeria, Mexico och Georgien.

– Brasilien är världens femte största land och en allt viktigare både politisk och ekonomisk spelare på den internationella arenan. Det vill jag ska höras i radion! Sen ser jag givetvis fram emot att skildra en kontinent där utvecklingen går så snabbt framåt som i Latinamerika, säger Lotten Collin.

Lotten Collin började på Sveriges Radio 2004. Sedan dess har hon arbetat med flera olika program inom Ekot och på P1, P3 och P4. Hon är utbildad i statsvetenskap och journalistik och har bott flera år i Latinamerika.

– Lotten Collin är väl meriterad för uppgiften. Hon är en erfaren utrikesreporter. Hon talar spanska och portugisiska och hon har koll på Latinamerika sedan många år. Att lösa av Lars Palmgren, som går i pension, är ingen lätt uppgift. Men är det någon som klarar det så är det Lotten Collin, säger Per Eurenius, utrikeschef på Sveriges Radio.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.