Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Idol-stjärna stämmer NRJ

Publicerad: 4 november 2008, 10:53

Alexander Konstantoulas, som åkte ur TV4:s Idol, stämmer NRJ. Orsaken är inslaget ”För fet för Idol” som sändes i morse. – De häcklar min kropp. Det är för jävligt, säger han.


Alexander Konstantoulas stämmer NRJ. Hans juridiska juridiska ombud förbereder en stämningsansökan mot kanalen och dess ansvarige utgivare. Foto: TV4.

Alexander Konstantoulas åkte ur Idol, men fick snabbt revansch när han tecknade ett skivkontrakt. Första singeln, "I'm sorry", är redan släppt.

I morse i programmet ”NRJ Morgon med Knappen & Hakim” gjordes en skämtvariant av vad som sades vara Alexander Konstantoulas uppföljare till debutsingeln – en omgjord variant av Micke Dubois låt ”För fet för ett fuck”, den här gången med titeln för ”Fet för Idol”.

Men varken Alexander Konstantoulas eller skivbolaget tyckte att det var roligt.

Se inslaget här (extern länk)

- "För fet för Idol" på NRJ

– Det är helt oacceptabelt att en stor radiostation häcklar en ung artist för sin kropp. Någon på NRJ har jäkligt dålig koll på vad som är tillåtet och inte i radio. Det är inte första gången en artist utsätts för detta i radio. Gert Fylking riskerade att få sparken från sitt jobb efter att ha kallat Carola för tjock. Detta är tio gånger värre, och drabbar dessutom en 20-årig oerfaren person, säger Michael Karlsson, chef för skivbolaget Nordic Talent som har Alexander Konstantoulas i sitt stall.

Alexander Konstantoulas befinner sig i Turkiet där han spelar in TV3-programmet ”Du är vad du äter” med Anna Skipper.

I ett pressmeddelande säger han:

– Det känns overkligt. Knappen kontaktade själv vårt skivbolag för att få låten skickad till sig. Jag blev förstås jätteglad och trodde att de ville spela den i programmet. Sen visar det sig att de bara var ute efter att häckla mig och min kropp. Det är för jävligt. Visst väger jag mer än jag borde, och jag jobbar stenhårt på att komma i form. Anna Skipper har satt mig i nåt som kan liknas ett militärt träningsläger och kilona rasar. Men någon gräns måste det dock finnas för vad man ska behöva utsättas för, och den gränsen har NRJ passerat med flera kilometer.

Micke Svensson, presschef på MTG Radio där NRJ ingår, säger att inslaget var av ”humoristisk karaktär och ganska roligt”.

– Det är riktat mot Idol-konceptet och synen på artister. Loulou är inte heller kvar i Idol, säger Micke Svensson.

– Andra har ju uttalat sig om hans kropp. Anna Skipper exempelvis. Hon gör ”Du är vad du äter” med honom. Han ska se det här som ett roligt inslag och han är välkommen till studion.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.