Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”Inga problem att han är medlem i Socialdemokraterna”

Publicerad: 7 juni 2010, 08:05

Bara månader kvar till valet. Då får artisten Jason "Timbuktu" Diakité – medlem i Socialdemokraterna – ett eget samhällsprogram i P3. – Programmet ska inte bära drag av hans egna synpunkter, säger Thomas Granryd, kanalansvarig för P3.


Ämnen i artikeln:

TimbuktuSveriges Radio

Jason ”Timbuktu” Diakité. Foto: Sveriges Radio.

Jason ”Timbuktu” Diakité har extraknäckt på P3 under många år. Han är även programledare för P3 Hiphop varje tisdagskväll, och i vintras ledde han uppmärksammade Musikhjälpen från Göteborg, tillsammans med Ametist Azordegan och Christer Lundberg.

Nu i sommar ska han leda ett samhällsprogram på P3, med titeln ”Jasons värld” – premiär måndagen den 14 juni. Programmet direktsänds från en studio i Radiohusets entré i Stockholm.

”Timbuktu” är känd för sitt samhällsengagemang. Han har tidigare riktat kritik mot USA, och han är medlem i Socialdemokraterna. 2009 uppträdde han på SSU:s förbundskongress.

– Det känns gött att få bidra med ett samhällsprogram till P3:s lyssnare och samtidigt göra det med personlig prägel. Jag älskar att sända radio och det ska bli spännande att prova på lite radio som inte bara handlar om musik, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.

Premiärprogrammet ska handla om VM-värdlandet Sydafrika och i kommande program ska det handla en del om USA, meddelar P3.

Det är bara månader kvar till valet och "Timbuktu" är medlem i Socialdemokraterna. Hur resonerade ni när ni bestämde att han skulle leda programmet?

– Medarbetare hos oss är fria att vara medlemmar och aktiva i politiska partier. Det här programmet är inget valprogram. Vi har pratat med honom att han inte ska lyfta fram sina egna synpunkter och sina egna politiska ståndpunkter, men däremot ska han lyfta fram sin person och sätta sin prägel på programmet, säger Thomas Granryd.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TimbuktuSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.