Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Jag har blivit utsatt för ett karaktärsmord"

Publicerad: 8 mars 2010, 14:20

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu är mycket upprörd över Svante Weylers krönika i Godmorgon, världen igår. Han har gett jurister i uppdrag att utreda en polisanmälan mot programmet.


Ämnen i artikeln:

Ilmar ReepaluSveriges Radio

Ilmar Repalu. Foto: Resumé

När Resume.se får tag på Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu, är han mycket omskakad efter de senaste dagarnas hårda kritik från medierna. Han lever just nu under både press och hot.
–  Hotbilden är allvarligare än någonsin efter Weylers utspel mot mig och påminner nu mycket om månaden innan Olof Palme mördades.
– De skickar bilder med Magnumrevolvrar och skriver att min sista dag är kommen och jag får brev där avsändaren beskriver att jag vill utplåna judarna.

Just Svante Weylers krönika i God morgon, världen igår är extra allvarlig, anser Reepalu:
– Jag har bett mina jurister titta närmare på det här för att eventuellt gå vidare med en polisanmälan för ärekränkning. Jag är mycket besviken på Public Service att de tillåter ett sådant politiskt utspel.

Han passar också på att skicka en hälsning till Weyler:
– Hur kan en människa vara så infantil och uppge saker jag aldrig sagt. Våldsamt politiskt utspel från dig. Har du ingen skam i kroppen?

Den senaste tidens hårda kritik mot Ilmar Reepalu har sitt ursprung i en artikelserie i Skånska Dagbladet. Även mot den tidningen är Ilmar Reepalus kritik stenhård.
– Skånska Dagbladet har spridit falska uppgifter om mig och profiterat på mig när de blev citerade i franska tidningen Le Monde. Jag är mycket besviken på Skånska Dagbladet som farit med osanning och sedan utnyttjat det för att få egen publicitet.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

Ilmar ReepaluSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.