Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Kaliber börjar om på ny kula"

Publicerad: 15 april 2010, 13:59

Den gamla redaktionen är borta. – Kaliber börjar om på ny kula, säger nye producenten David Gustafsson inför säsongspremiären på söndag. Ny programledare är Matilda Uusijärvi, tidigare på TV4:s Kalla Fakta och SVT:s Uppdrag Granskning.


Ämnen i artikeln:

Kaliber

Matilda Uusijärvi, ny programledare för Kaliber.

På söndag startar den nya säsongen av P1:s grävprogram Kaliber.

Programmet grundades för snart sju år sedan av Anna Jaktén, Kristina Hedberg och Sanna Klinghoffer. Anna Jaktén är numera tjänstledig och arbetar på JMG. Kristina Hedberg har gått till Uppdrag Granskning och nyligen gick även Sanna Klinghoffer över till Uppdrag Granskning.

Det har varit en het diskussion om för små resurser – och efter avhoppen har SR tvingats formera en ny redaktion.

Den består av Matilda Uusijärvi, programledare och reporter (med bakgrund på Kalla Fakta och Uppdrag Granskning), David Gustafsson, producent (normalt programchef på SR i Göteborg, har tidigare jobbat som producent på Kaliber, 2004), Ola Sandstig, reporter ( frilansare som bland annat var med och granskade Sverigedemokraterna i Kaliber i fjol) Johan Frisk, researcher (frilansare och författare till boken ”Sötsug”).

David Gustafsson är taggad och han svara så här på frågan om budgeten är för liten:

– Det pågår en diskussion om hur den grävande journalistiken ska se ut på SR och jag hoppas att det kan komma Kaliber till gagn.

I premiären på söndag utlovar Kaliber ett avslöjande om brister i systemet med dagsböter.

– Man kan uppge fel inkomst under en rättegång. Och eftersom dagsböter grundas på just inkomst blir dagsboten ofta för låg. Vi har gått igenom flera hundra domar och kan visa att systemet ofta är orättvist och godtyckligt, säger Matilda Uusijärvi.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kaliber

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.