måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Kaliber stoppas på Gräv av säkerhetsskäl

Publicerad: 26 mars 2009, 13:22

Journalisten Sanna Klinghoffer på Kaliber har jobbat med programmet där en journalist wallraffade sig in i Sverigedemokraternas ungdomsförbund.
På söndag sänds programmet och i helgen skulle hon tala på Grävseminariet, men stoppas nu.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

TR

Tobias Rydergren


Det är i helgen som Föreningen grävande journalister, samlas för seminarium i Örebro. På en av programpunkterna skulle Sanna Klinghoffer på Kaliber berätta om hur redaktionen gick till väga när de wallraffade Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Men nu stoppas hennes deltagande av säkerhetsskäl.
– Vi måste följa säkerhetsreglerna som vi har i vårt företag och ta ansvar för vår personal, säger Nina Glans, kanalchef på SR Göteborg och ansvarig utgivare för Kaliber.
– Det är ett känsligt läge nu och vi vill inte att Sanna ska stå i rampljuset, säger Glans.

En wallraffande reporter på Kaliber blev avslöjad av Sverigedemokraterna under en kryssning på Östersjön. Hon uppgav då att hon blev hotad och bestulen. Något som polisanmälts. Men förundersökning lades ner.

Staffan Sonning, chefsstrateg på SR var med på mötet där det beslutades att stoppa Klinghoffers medverkan på Gräv.
– Jag vill vara tydlig med att vi just nu inte ser någon hotbild. Däremot har vi fått råd att inte diskutera metoderna i inslaget innan de sänts av våra säkerhetskonsulter. Det rådet kommer vi att följa.

Framfördes det några hot i samband med incidenten då reportern avslöjades?
– Det är bara att gå in på Flashback så får du se. Det skrevs en del otäcka saker, men däremot har det inte kommit några hot från Sverigedemokraterna.

Ökar ni säkerheten i samband med att programmet sänds?
– Det kommenterar jag inte.

Uppdatering: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Sanna Klinghofer var den reporter som wallraffade Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Det var fel. Anna Jaktén på Kaliber vill också framföra att varken redaktionen eller enskilda medarbetare har hotats.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev