Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Kent Finell död

Publicerad: 28 augusti 2013, 09:35

Kent Finell.

Foto: Resumé.

Radiolegendaren – Mr Svensktoppen – Kent Finell är död. Han blev 69 år.


Kent Finell avled på ett sjukhus i Stockholm efter en kort tids sjukdom, rapporterar Sveriges Radio.

Han blev mest känd för sin tid som mångårig programledare för Svenstoppen, i tre perioder – totalt 20 år.

Han föddes i Karlstad och efter handelsstudenten fick han  anställning på Sveriges Radio 1966 i Karlstad som sport- och  nyhetsreporter. 1969 flyttade han till Stockholm där han anställdes som  producent på underhållningsavdelningen, skriver Sveriges Radio.

Kent Finell var även uppskattad programledare för bland annat trafikprogrammet På väg och Gomorron.

Pr-konsulten Staffan Dopping, tidigare programledare minn sin kollega:

”Kent  Finell, som nyss avlidit, var en av mina första radioidoler. Han körde i  flera år P3-programmet "Gomorron" med Mona Krantz, och det programmet  och parets förhållningssätt till radiomediet och lyssnarna ledde till  att jag började drömma om att själv bli en röst i radio. Den drömmen  blev verklig, och jag har träffat Kent Finell många gånger och berättat  hur stor roll han hade spelat och vad Gomorron betydde för mig. (Mona  har jag även arbetat med, så hon har också fått veta. Hon avled för rätt  många år sedan.) Kent Finells namn står högt upp i min radiobibel, och  jag har inga svårigheter att höra hans röst i mitt inre öra. Farväl,  Kent!”, skriver Staffan Dopping på Facebook.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.