Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Kino-gänget blir kulturkorrar

Publicerad: 13 december 2013, 15:29

Roger Wilson, Lisa Bergström.

Foto: Mattias Ahlm/SR.

Programledaren och producenten för P1-programmet Kino – Roger Wilson och Lisa Bergström blir kulturkorrespondenter. Duon tar över efter Gunnar Bolin, men gör ett år vardera.


Roger Wilson går in som Sveriges Radios kulturkorrespondent från den 1 mars  nästa år.

Han tar över efter Gunnar Bolin, som avlutar sitt uppdrag  under vinter-OS i Sotji.

– Arbetet som kulturkorrespondent känns som  ett riktigt hedersuppdrag, förstås, men ett oerhört viktigt och  angeläget sådant. När medieutbudet riskerar att blir allt mer likriktat  och strömlinjeformat är det mitt jobb att berätta om den mångfald röster  och uttryck som finns utanför Sveriges gränser, säger Roger Wilson i en  kommentar.

Lisa Bergström tar över efter Roger Wilson efter ett år.
–  För mig avslöjar konsten drömmar och tabun. I det här jobbet hoppas jag  kunna kombinera två av mina favoritområden: kultur och politik. Och  tillgängliggöra den kultur som ligger och puttrar under ytan, säger hon i en kommentar.

Lisa Bergström och Roger Wilson har en lång bakgrund inom Sveriges Radio. Duon har en lång erfarenhet inom Sveriges Radio.

Precis som övriga SR-korrespondenter ska de höras på många håll i programutbudet.

–  Det Roger och Lisa gör tillsammans med medarbetarna på Kino hör till  den bästa nutida kulturjournalistiken i Sverige, säger Mattias  Hermansson, chef för Sveriges Radios kulturredaktion, i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.