Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Kjell Albin Abrahamson död

Publicerad: 23 september 2016, 08:10

Kjell Albin Abrahamson.

Foto: Olivia Mariette Borg/SR

Radioprofilen Kjell Albin Abrahamson är död. Han blev 71 år.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Kjell Albin Abrahamson har varit en välkänd röst i Sveriges Radio, främst som utrikeskorrespondent i Östeuropa. Men underr torsdagen avled han på ett sjukhus i Polen efter en tids sjukdom, bekräftar familjen för Expressen.

"Det är med stor sorg vi skriver för att meddela att vår pappa, radioprofilen, utrikeskorrespondent, författaren och föreläsaren Kjell Albin Abrahamson dog torsdagen den 22 september 2016 av sviterna av en stroke efter en kort tid i sjukhus i Gdynia, Polen. Han efterlämnar hustrun Urszula von Sychowski, barnen Patrick, Siri och Emmy, barnbarn, syskonen Maidie Gouali Abrahamson och Magnus Ellmin, samt sin jämska och polska släkt som stod honom nära. En familjebegravning kommer att ske i Alsen, i det Jämtland som han älskade över allt annat. Det kommer också hållas en allmän minneshögtid. Blommor undanbedes men donationer till Hjärtfonden uppskattas." skriver de i sitt meddelande till tidningen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.