Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Kritiserad chef lämnar Sveriges Radio

Publicerad: 12 mars 2008, 06:59

I fredags lämnade Erica Hedin sitt jobb som kanalchef vid Sveriges Radio Kronoberg. Detta efter en lång tids turbulens på kanalen.


– Ja. Det stämmer att det har varit turbulent. Men nu lägger vi det här bakom oss och tittar framåt, säger en anställd vid SR Kronoberg.

Personalen vittnar om stora kommunikationsproblem mellan kanalchefen och de övriga anställda vid stationen. Erica Hedin fick också frän kritik när hon ville vara ”ambassadör” i den nya landshövdingens Kristina Alsérs nätverk. Helt oförenligt med kanalens roll som oberoende granskare av Länsstyrelsen, ansåg personalen som ventilerade sitt missnöje öppet i Smålandsposten.

Erica Hedin drog tillbaka sin medverkan i nätverket. Men trots det blev hennes sejour på SR Kronorberg kort. Hon föreslogs som ny kanalchef i augusti 2006. I fredags lämnade hon sin tjänst.

Tills vidare tar Bosse Svensson, kanalchef för SR i Blekinge över som kanalchef i Kronoberg.
– Vi för diskussioner med Erica om hennes framtid, och startar samtidigt rekryteringen av en ny kanalchef till Kronoberg. Jag hoppas att det kan vara klart till sommaren, men inser att det kan dröja till efter semestrarna, säger Björn Löfdahl, programdirektör.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.