Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Lyssnarstorm mot Godmorgon, världen

Publicerad: 1 mars 2010, 14:42

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu har fått mycket kritik efter ett uttalande om judar i Skånska Dagbladet. Igår gick förläggaren Svante Weyler till angrepp i en krönika i P1:s Godmorgon, världen.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Svante Weyler på Weler Förlag är krönikör i Godmorgon världen. Foto: Sofia Runarsdotter

Krönikan i gårdagens program har sin bakgrund i en artikelserie i Skånska Dagbladet, som beskrivit den hårda situationen för Malmös judiska befolkning. Där uttalade Ilmar Reepalu sig på ett sätt så att det kunde förstås som att judarna själva hade del i skulden, eftersom de inte tar avstånd från Israels krig i Gaza.

Igår gick Svante Weyler till hårt angrepp mot Ilmar Reepalu och i P1:s Godmorgon, världen. Ungefär hälften av anmälningarna till Granskningsnämnden handlar om programmet.

Men Svante Weyler ångrar inte sin hårda krönika.
– Ilmar Reepalus argumentation innebär en tankefigur som ligger bakom antisemitismen. Han är inte värd folkets förtroende, säger Svante Weyler till Resume.se.

Inte heller Lena Bejerot, producent på Godmorgon, världen, är oroad över lyssnarstormen.
– Jag kan inte se att vi kommer att bli fällda. Ämnet är mycket intressant och vi kommer att göra en uppföljning av detta i ett reportage, säger Lena Bejerot producent på Godmorgon världen.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.