Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Malena Ernman hoppar av SR i protest

Publicerad: 14 februari 2014, 12:21

Malena Ernman och Soran Ismail.

Foto: SVT och SR.

Malena Ernman hoppar av P4-programmet ”Karlavagnen”. Detta som en protest mot SR:s hantering av komikern Soran Ismail, uppger DN.


Ämnen i artikeln:

Malena ErnmanSoran IsmailSveriges Radio

”Hej Sveriges radio. Jag är antirasist och anti-SD och kan därför inte som avtalat medverka i kvällens "Karlavagnen" i P4. Hälsningar Malena Ernman”, twittrade hon tidigare i dag.

När DN ringer upp säger hon:

– Jag blev så jävla förbannad, om jag får tala ur hjärtat. Jag kom precis från Zürich i Schweiz där jag har jobbat i tre månader och har varit irriterad där efter att de röstat så rasistiskt som de just gjorde och är så flata och inte gör något. Det var delvis aggressioner över situationen där som fick sitt utlopp genom det här beslutet jag tagit kring Sveriges radio, säger hon till DN.

Malena Ernmans tweet har fått stor uppmärksamhet. Hon tycker att SR:s beslut att plocka bort Soran Ismail är absurt – hon förstår inte hur SR tänker.  

– Soran Ismail är ju inte politiker. Man måste väl få ha en åsikt fast man jobbar där? Folk ska väl få tycka vad de tycker i stället för att allt ska vara grått och "rättvist" och aldrig uppröra någon? Självfallet ska man inte bara  uttala sig politiskt om man jobbar på Sveriges radio, men det måste få vara tillåtet utan att man blir utslängd, säger Malena Ernman till DN.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.