Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Matlobbyist får matprogram i P1

Publicerad: 12 januari 2012, 13:05

Matprogrammet Meny i P1 har fått en matlobbyist som programledare – Fia Gulliksson.

Foto: Pressbild.

P1-programmet Meny har idag, torsdag, kört igång nya säsongen med en ny programledare – Fia Gulliksson. Hon driver även Food in action, som erbjuder alltifrån te till föreläsningar om mat. SR Jämtlands kanalchef Camilla Wahlman ser inga problem med detta..


– Vi har alltid en överenskommelse med programledarna om att man inte  får utnyttja sitt programledarskap för att göra reklam för sitt eget  företag, säger Camilla Wahlman.

Den nya säsongen av Meny sker i 24 delar med start idag, torsdag.

Sista programmet går veckan före midsommar.

Nytt för i år är alltså att Fia Gulliksson har valts som ny programledare.

Hon driver även företaget Food in action sedan år 2000.

Enligt  företagets webbplats är Food in Action specialiserat på mat och  utvecklar: "koncept, föreläsningar, produkter, varumärken, projekt,  företag och idéer kring mat och sann gastronomi."

Enligt Camilla Wahlman föll sig valet av Fia Gulliksson naturligt.

–  Hon har ett stort engagemang för mat, är kunnig och har jobbat på ett  stort antal restauranger över hela världen. Hon har också ett personligt  tilltal, säger hon.

Ni avskräcktes inte av det faktum att Fia Gulliksson driver ett eget företag och kan ses som lite av en matlobbyist?

–  Nej, jag ser inget problem med det så länge hon kan hålla på gränserna  under tiden hon jobbar för oss. Hon är ju inte heltidsanställd av  Sveriges Radio precis, säger Camilla Wahlman

Hon menar också att  Fia Gulliksson kan få nämna företagets namn i programmet, men endast  under förutsättning att det är relevant för programmets innehåll.

Enligt  henne gick valet av Fia Gulliksson till på det viset att alla kanaler  inom hela Sveriges Radio fick information om att Meny sökte en ny  programledare.

Därefter fick respektive kanal utse en favorit och göra ett pilotprogram med denne.

Sedan  valde till slut den ansvarige beställaren P1-chefen Cecilia Bodström  vem som passar allra bäst in i rollen och valet föll på just Fia  Gulliksson.

Förutom att hon driver Food in action är Fia Gulliksson även matambassadör för Jämtland.

–Man  får inte glömma att det finns matambassadörer i varje län. Så jag ser  inte hur det skulle kunna påverka hennes trovärdighet, säger Camilla  Wahlman.

Resumé har sökt Fia Gulliksson, men hon befinner sig på semester i Nya Zeeland.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.