Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Mats Svegfors ny radio-vd

Publicerad: 6 december 2008, 20:16

Mats Svegfors, idag lanshövding i Västmanlands län, har förordats av Sveriges Radios styrelse som ny vd för företaget. Samtidigt föreslås Cilla Benkö bli vice vd.


Mats Svegfors förordas som ny vd för Sveriges Radio. Foto: Jan Gustafsson

Det blir Mats Svegfors, med ett förflutet som chefredaktör på Svenska Dagbladet, som föreslås efterträda Kerstin Brunnberg, när hon går i pension. Det meddelar Sveriges Radios styrelse på lördagkvällen. Styrelsen föreslår också att Cilla Benkö, biträdande programdirektör på SR blir vice vd.

– Mats Svegfors är en av Sveriges mest ansedda publicister. Vi är mycket glada över att han accepterat att bli ny radiochef, säger styrelsens ordförande Ove Joanson. Tillsammans kommer Benkö och Svegfors att bli en mycket stark ledning för Sveriges Radio.

Mats Svegfors är 59 år och är idag   landshövding i Västmanlands län. Han var under hela 90-talet chefredaktör på Svenska Dagbladet. Ett jobb han lämnade år 2000.  Cilla Benkö  är 44 år .   Hon har tidigare varit chef för bland annat SR Ekot och Aktuellt vid SVT.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.