Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Mest populära hittills

Publicerad: 21 juli 2010, 09:18

Mats Sundin och Annika Sörenstam ligger i topp bland de mest lyssnade ”Sommar i P1” på webben. – Sport är alltid väldigt populärt, säger programchefen Bibi Rödöö.


Ämnen i artikeln:

Sommar i P1

Annika Sörenstam och Mats Sundin. Foto: Aftonbladet och Scanpix.

Mats Sundin och Annika Sörenstam är två av de fem sommarpratare som har laddats ned flest gånger, enligt Sveriges radios egna mätningar. De övriga är Eva Dahlgren, Pär Johansson och Per Holknekt.

– Pär Johansson från Glada Hudik-teatern var nog det program som drog mest uppmärksamhet hittills. Han hörde förtvivlat av sig till oss och sa att inkorgen på både mobilen och mejlen var helt överfyllda, säger Bibi Rödöö.

De program som har haft flest live-lyssnare på webben är Jill Johnson, Ulf Malmros, Michael Dahlén, Mats Sundin och Anna Carrfors Bråkenhielm.

– Ekonomiprofessorn Michael Dahlén lyckades reta upp väldigt många i sitt program, men han fick samtidigt många vänner, säger Bibi Rödöö.

Sveriges Radio gör inga mätningar i år på hur många som lyssnar på programmen på det traditionella sättet. Den senaste mätningen är från 2008 och då hade Sommar i P1 i genomsnitt över en miljon lyssnare per program fördelat på direktsändning, repriser och webb. Enligt Bibi Rödöö gör det programmet unikt i svensk media, eftersom kanalen får fler lyssnare under sommaren än vad den normalt har under resten av året.

– Man brukar prata om en ”hängmatta” i siffrorna under sommaren men vi upplever istället ett ”berg” då. Det är ganska häftigt, säger hon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sommar i P1

Dela artikeln: