Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Missnöje bland P3-journalister på SR

Publicerad: 16 april 2014, 09:01

Foto: Andreas Elgstrand.

60 procent av journalisterna på P3 i Stockholm rekommenderar inte Sveriges Radio som arbetsgivare. Det framkommer efter en intern medarbetarundersökning, rapporterar Journalisten.


– Dels kan det vara så att det är otryggheten som gör att så många får en negativ inställning till arbetsgivaren. Dels kan det vara så att arbetsgivaren inte tycker att det är så viktigt hur vi mår eftersom vi inte kommer att jobba kvar så länge, säger Christoffer Malm på Morgonpasset i P3 till Journalisten.  

Programledarna på Morgonpasset är anställda på frilansbasis, och samtliga redaktionsmedlemmar är visstidsanställda.  

– När det gäller P3 så har vi beslutat att öka antalet tillsvidareanställda med ett tiotal, framför allt på arbetsledande funktioner. Det är för få tillsvidareanställda i dag på P3. De som jobbar inom Sveriges Radio bidrar till vår verksamhet oavsett anställningsform och det är lika allvarligt om en visstidsanställd som om en tillsvidareanställd är missnöjd eller besviken, säger Ingrid Wibom, personaldirektör på SR, till Journalisten.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.