Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Modigs salva mot regeringen

Publicerad: 17 december 2013, 09:01

Foto: Pressbild.

MTG-ägda Radio1 höll en begravningsceremoni vid Drottninggatan i Stockholm idag. MTG Radio lägger bland annat ned kanalen på grunden av den ”ohållbara konkurrenssituationen” som uppstått genom NRJ:s samarbete med SBS Radio samt frågetecknen kring en framtida digitalisering av radiosändningar i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Radio 1Christer ModigMTG Radio

Hundratals personer deltog vid begravningsceremonin, inklusive  programledarprofiler som Robert Aschberg, Gert Fylking och Cissi Wallin.  

– Att lägga ner i tysthet passar knappast en station som har  utvecklat kommersiell radio mer än någon annan kanal i Sverige de  senaste åren, säger Christer Modig, vd på MTG Radio i en kommentar.

Radio1 startade som Sveriges första kommersiella pratradiokanal i april 2011. Kanalen har utsetts till ”Årets Radiostation” av den Svenska Radioakademien två år på raken.

MTG Radio meddelade att man fattade beslutet att lägga ned Radio1 i oktober. Sändningarna upphör vid årsskiftet.

MTG Radio menar att det finns en rad bakomliggande orsaker varför Radio1 haft det kärvt ekonomiskt.

En  sådan är den konkurrenssituation som uppstod genom NRJ:s samarbete med  Radio 1. En annan anledning är osäkerheten kring en framtida  digitalisering av radiosändningar i Sverige. En ytterligare orsak är  koncessionsavgifternas höga nivå, enligt MTG Radio.

– Att  begravningsprocessen går förbi Riksdagen är naturligtvis en markering.  Våra folkvalda hade kunnat fatta de beslut om digitalisering som krävs  för att rädda inte bara Radio 1, utan hela den kommersiella radion,  säger Christer Modig i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.