söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Morgonpasset i P3 flyttar in i teven

Publicerad: 6 december 2012, 07:46

Kodjo Akolor, Martina Thun och Hanna Hellquist.

Foto: Sveriges Radio

Det populära programmet Morgonpasset i P3 med Hanna Hellquist, Martina Thun och Kodjo Akolor är kanalens flaggskepp med över en halv miljon lyssnare dagligen. Den 12 januari är det dags för Morgonpasset i P3 att försöka nå en ännu större publik. Då börjar radioshowen att sändas i SVT 2 och i SVT Play.

Ämnen i artikeln:

SVT PlayMorgonpassetHanna HellquistSveriges Radio

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Trion med Hanna Hellquist, Martina Thun och Kodjo Akolor började sända Morgonpasset i P3 tillsammans i januari 2009. Sedan dess har programmet fått en allt större publik.

– Det känns jätteroligt att få ett sådant erkännande men det viktigaste är att vi fortsätter vara samma gamla Morgonpasset i P3. Kameran blir ett härligt komplement till de som undrar hur det ser ut i studion! Många av mötena vi har i programmet kommer göra sig djävligt bra i tv, vi har ofta sagt, ”fan det här borde vi filma!”, säger Hanna Hellquist.

Lördagsprogrammet kommer att sändas samtidigt i P3, SVT 2 och SVT Play kl. 08:00–11:00 från och med lördagen 12 januari. Under vardagarna kommer Morgonpasset i P3 precis som tidigare att höras i P3 måndag till fredag kl. 06:30−10:00 och samtidigt webbsändas på SVT Play.

– Detta är ett projekt som vi har velat förverkliga länge. Vi vill ge ännu fler en möjlighet att ta del av Morgonpasset i P3 och att det nu ska sändas i SVT 2 på lördagar och finnas på SVT Play på vardagar gör att fler kan ta del av allt bra innehåll i showen. Det är vi jätteglada för, säger Tomas Granryd, kanalansvarig för P3.

Tanken är att när Morgonpasset i P3 också sänds i tv får publiken inte bara höra, utan även se allt som händer i studion, hur det ser ut och vad som sker när låtarna spelas.

– Det är en internationell trend att sända radio i tv. Det har visat sig vara något som gynnar båda medierna och vi är mycket glada att SVT nappade och tyckte iden var lika bra som vi själva tycker. För mig som tidigare har jobbat med tv var det inte svårt att se att programmet med sina fantastiskt färgstarka programledare, bra gäster och galna upptåg i studion också skulle göra sig mycket bra i bild, säger Åsa Paborn, kanalchef för Sveriges Radio Stockholm.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev