Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

MTG dubblar vinsten

Publicerad: 20 april 2010, 11:50

MTG rapporterar en starkt första kvartal: omsättningen ökade med 6 procent från fjolåret till 3,5 miljarder kronor, medan rörelseresultatet mer än fördubblades till 522 miljoner.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Hans-Holger Albrecht

Försäljningen inom fri-tv i Skandinavien har vuxit med 15 procent, medan fri-tv i Östeuropa fortsätter minska och ge förluster. Betal-tv ökar svagt i Norden, men minskar marginellt i Östeuropa. Däremot ökar ARPU, alltså intäkt per kund.

Marginalerna inom tv på hemmaplan är fortsatt höga: Fri-tv och betal-tv i Norden drar in var sin miljard under kvartalet och ger 400 miljoner i rörelseresultat.

Intäkterna från radio växer med 14 procent från 159 miljoner i fjol till 181 miljoner i år. Fjolårets förlust på fem miljoner har vänts till en vinst på tolv.

Onlineverksamheten har vuxit med 20 procent under året till 624 miljoner och en marginell vinst i fjol har nu ökat 47 miljoner.

Moderns Studios, med Strix som största bolag, har rasat i intäkt med 27 procent till 75 miljoner under kvartalet, men ger fortfarande fyra miljoner i vinst.

Vinsten per aktie har fördubblats jämfört med 2009 och MTG ställer i utsikt en ökad utdelning vid stämman.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.