Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

MTG kniper radiotillstånd

Publicerad: 15 april 2016, 09:35

MTG Radio ska sända på fler frekvenser.

Foto: Andreas Elgstrand.

MTG vinner tre utlysta radiotillstånd i Stockholm och Göteborg. Vilka kanaler som kommer att sändas på dem är ännu inte offentligt.


Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTGChrister ModigMTG Radio

Efter en sluten budgivning vinner MTG Radio tre tillstånd i Stockholm och Göteborg. Det är frekvenserna 105,9 och 107,1 i Stockholm där Bauer Media Group tidigare sände The Voice och Vinyl 107. I Göteborg är det 104,8 där MTG Sverige sände Bandit Rock.
– Dagens besked är mycket glädjande och stärker vår beslutsamhet att investera långsiktigt i vår radioverksamhet. Det är också en viktig signal om att det behövs en sundare marknadssituation, både när det gäller den kommersiella radion och på radiomarknaden i stort, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige.

Framöver efterlyser han bättre utformade upphandlingsprocesser.
– När radiotillstånden upphör att gälla 2018 är vår förhoppning att det vid tillståndsgivningen skapas bättre förutsättningar för mångfald och konkurrens. Det är nödvändigt för att ytterligare stärka och utveckla den kommersiella radion.

MTG Radio vill inte berätta vilka kanaler som kommer att hamna på de nya tillstånden.
– Nu kommer vi noggrant analysera marknaden för att se vilken typ av utbud som har störst potential, både hos lyssnarna och utifrån konkurrenssituationen. Vi vill inte avslöja alltför mycket i förväg, men vi hoppas att vara igång innan sommaren, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.