Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

MTG plockar Morrongänget från SBS

Publicerad: 13 juni 2008, 12:26

MTG plockar Morrongänget från SBS-ägda Mix Megapol Radio City 107 och inleder ett samarbete med Kanal Lokal. – Vi tar över avtalet med dem, säger Christer Modig, programdirektör och vice VD på MTG Radio.


Morrongänget som byter kanal.

MTG beskriver Morrongänget som den i särklass populäraste lokala morgonshowen inom kommersiell radio. I senaste lyssnarmätningen hade programmet över 100 000 lyssnare i räckvidd samt en marknadsandel på cirka 65 procent, uppger MTG.

Morrongänget har i praktiken varit ett format som Kanal Lokal producerat för SBS Radio.

– Vi tar över avtalet, säger Christer Modig.

MTG Radio har tre kanaler i Göteborg medan SBS har två. Trots det har MTG Radio haft sämre lyssnarsiffror än SBS i Göteborg.

– Vi hoppas på att kunna vända det förhållandet med det här programmet. Ett morgonprogram är nyckeln till att få med sig lyssnarna under dagen. If you can’t beat them, join them, skulle man kunna sammanfatta det här beslutet, säger Christer Modig.

I vilken kanal tänker du lägga Morrongänget?
– Det är inget som jag tänker avslöja nu. Det här är som att spela schack, men jag kan i alla fall lugna både annonsörer och lyssnare med att vi inte kommer att göra några förändringar i programmet.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.