Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

MTG Radio vill satsa på närradio

Publicerad: 14 mars 2008, 07:34

MTG Radio välkomnar Radio- och TV-verkets förslag om att den svenska närradion ska få fortsätta att sända reklam och säger att MTG nu avser att satsa på närradion.


MTG Radios plan är att de ska stå för produktionen av allt utbud och att föreningarna samtidigt får reklamutrymme för att sprida sitt budskap i sändningarna. Enligt MTG Radio skulle de kunna ge det svenska föreningslivet ett ”bra och professionellt utbud samt möjligheten att ingå i MTG:s framgångsrika säljnätverk”. I slutändan skulle samarbetet generera i fler lyssnare.

– RTV V:s nya förslag öppnar dörrarna för ett mer kommersiellt tänk inom närradion och samsändningar kommer att möjliggöra ett starkare och konkurrenskraftigare programutbud till rimliga kostnader, säger Christer Modig, programdirektör på MTG Radio, i ett pressmeddelande.

MTG har nu planer på att etablera fler kommersiella kanaler runt om i Sverige.
– Vi ser redan nu hur andra privata aktörer ger sig in i närradion och förslaget ger oss en stor möjlighet att nå ut med fler kanaler i landet utan att behöva betala kostsamma koncessionsavgifter.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.