Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

MTG vill locka till sig män

Publicerad: 4 maj 2010, 09:36

Åtta platser i Sverige blir av med Lugna Favoriter och får istället lyssna på Bandit Rock. De lugna låtarna kommer framöver bara spelas i Stockholm. – Rocklyssnarna är mycket mer lojala och spenderar mer tid vid radion. De har en större passion till musiken, säger Christer Modig programdirektör på MTG Radio.


Ämnen i artikeln:

Lugna FavoriterMTG Radio

Peter Kjellin och Sanna Stenvall, programledare på Bandit. Foto: Pär Olsson

Den 1 juli är det slut på lugnet i Skellefteå, Uppsala, Nyköping, Norrköping, Linköping, Kristianstad och Trestadsområdet. Då slutar Lugna Favoriter sändas där och ersätts av Bandit Rock, som då även börjar sändas i Luleå.
– Vi såg möjligheten att över en natt få den tredje största kommersiella kanalen i landet och peta ner Rockklassiker, säger Christer Modig.

Bandit Rock beskrivs som en ”framgångssaga” av MTG med väldigt lojala och frekventa lyssnare. Dessutom ser företaget möjlighet att nå en ny grupp. Något annonsörerna kommer gilla.
– Rix FM och Lugna Favoriter lockar mest kvinnliga lyssnare. Kärngruppen för Bandit Rock ligger mellan 25-30 år och är främst män, säger Christer Modig.

Bara stockholmarna kommer fortsatt få lyssna på Lugna Favoriter, eftersom huvudstaden är den plats där kanalen går bäst.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Lugna FavoriterMTG Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.