Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Musikguidens Jenny Seth tvingas lämna Sveriges Radio

Publicerad: 7 december 2012, 14:08

Jenny Seth

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Programledaren för Musikguiden i P3 Jenny Seth lämnar Sveriges Radio efter två år. Detta sedan hon blivit utlasad för andra gången. – Det är tydligt att man inte blir fast anställd. Jag är inte chockad. Men när tiden närmar sig för att gå så blir man trött, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Musikjournalisten Jenny Seth är en välbekant radioröst som programledare för Musikguiden i P3. Efter årsskiftet kommer hon inte längre att höras i Sveriges Radio. Orsaken är att hennes lastid går ut.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Man blir ju trött. Det är flera som kommer att sluta här och det är väldigt tråkigt, säger Jenny Seth till Resumé

Jenny Seth har tidigare varit skribent i Aftonbladet och musikläggare på P3, ett jobb som hon också blev utlasad från. Hon vill uttala kring frågan huruvida hon gjort klart med ett nytt jobb.  

– Jag kommer inte att lägga ner musikjournalistiken bara för det här. Men jag kommer inte att kunna jobba på Sveriges Radio på ganska länge, säger Jenny Seth.

Hon har förståelse för att två år på samma arbetsplats i mediebranschen kan ses som en lång tid med tanke på alla som kämpar med frilanslivet, jobbar under dåliga villkor för bemanningföretag eller bara får korta vikariat.

Samtidigt understryker hon att det tar ganska lång tid för ett radioprogram att etablera sig. De röster som hörs i programmet måste få förtroende hos lyssnarna. I det sammanhanget känns två år alldeles för kort för att få kontinuitet, menar Jenny Seth.

– Jag tycker att det är ett ganska stort problem. Det är ett problem som man märker i samhället i stort, inte bara på Sveriges Radio. Jag har aldrig haft en fast tjänst och det är en otrygghet att inte ha en fast punkt att utgå ifrån. Jag ser att det är ett bekymmer för många här i huset.

Skulle du kunna tänka dig att gå till en kommersiell radiostation?
– Om det fanns utrymme för att göra det jag vill göra hade jag inte varit främmande för att hoppa på, men i dagsläget finns det inga kommersiella kanaler som ägnar sig åt den typen av journalistik.

Hur ser du på tiden på "Musikguiden"?
– Det känns fantastiskt att ha jobbat med en så pass musikintresserad redaktion. Det har varit ett drömjobb och ett väldigt bra tillfälle för mig. Musikjournalistik gör sig väldigt bra i radio eftersom man kan gå ut direkt, säger Jenny Seth

Jenny Seth vet inte om hon kommer att återvända till Sveriges Radio igen.
– P3 är "den unga kanalen" det är ganska svårt att komma tillbaka om man är över 35. De vill få in nytt blod underifrån.

Resumé har pratat med Sveriges Radios vd Cilla Benkö som hänvisar till personaldirektören Ingrid Wibom. Resumé har sökt henne utan framgång.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.