Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Panka tyskar betalar Stampen med egna aktier

Publicerad: 22 december 2008, 13:41

Vid årsskiftet byter nio Rix FM-stationer till Mix Megapol. Men SBS Radios ägare ProSieben har inga pengar, utan betalar köpen med egna aktier.


Ämnen i artikeln:

StampenSBS RadioProSieben

Stampen beslöt tidigare i år att sälja sina Rix FM-stationer i Halmstad, Varberg, Västerås och Örebro. Tanken var att få in lite pengar för att lätta sin skuldbörda efter de senaste årens omfattande tryckeri- och tidningsköp.

Men köparen SBS Radio, som ville lägga in stationerna i Mix Megapolnätverket, visade sig vara panka. Bankerna pressar SBS tungt belånade ägare ProSieben Sat1, vars aktievärde i stort sett utraderats det senaste året.

ProSieben har i stället börjat undersöka möjligheten att sälja SBS nordiska verksamhet för att minska sin skuldbörda. Dessutom har det varit totalt stillestånd på affärsfronten under hösten.
Resultatet blev att Stampen får betalt med aktier och blir 20-procentsägare i SBS Radio.

– Det var den lösning som såg bäst ut för dagen, säger Stampens vice vd Mats Reimertz som ansvarar för radiofrågorna. Det var också den lösning som kan ge den bästa utvecklingen för oss och SBS Radio.

Innebär det att köpeskillingen är resultatrelaterad?
– Jag vill inte uttala mig mer om innebörden av affären.

De övriga fem Rix FM-stationer som nu byter format finns i Gävle, Hudiksvall, Sundsvall, Örnsköldsvik och Umeå och ägs av Mittmedia och Västerbottens-Kuriren. Enligt uppgift i nyhetsbrevet Mediatrender vill SBS göra motsvarande affär med dessa företag.

Resume.se har utan framgång sökt Mittmedias ledning.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

StampenSBS RadioProSieben

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.