Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Pascalidou ifrågasatt för valprogram

Publicerad: 4 februari 2014, 11:12

Alexandra Pascalidou

Foto: Mattias Ahlm/SR.

SR:s valdebattprogram "Hur mycket rasism tål Sverige?" hade premiär i P1 igår. Alexandra Pascalidou är programledare och får skarp kritik av gästen Alice Teodorescu, som anklagar henne för att vara partisk.


Ämnen i artikeln:

Alexandra PascalidouAlice Teodorescu

”När jag sovit på saken är jag än mer förbannad över gårdagens #p1debatt  och det bemötande jag fick. Vad hände med anständigheten?”

Alice  Teodorescu är jurist och borgerlig opinionsbildare och menade bland  annat att om man sprider en bild av att invandrare har svårare att ta  sig fram i samhället kan det innebära att den gruppen inte ser det lönt att  anstränga sig, enligt SVD.

Alexandra Pascalidou köpte inte argumentet, utan sade:
”Jag  ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här,  du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är  jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och kanske man också har  en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse.”

Alice  Teodorescu tycker att det hela är rent nonsens och det fanns en övervikt  när det gäller människor som anser att det finns strukturell rasism i  Sverige, vilket gjorde programmet onyanserat.

Alexandra Pascalidou menar dock att debatten var så opartisk som den kunde bli.

– Det  är bara att pricka av; folkpartister, liberala tankesmedjor och alla  möjliga. Om Alice Teodorescu känner sig ensam om sin egen tolkning av  rasism får det står för henne, säger hon till SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.