Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Profilflykt från Radiosporten

Publicerad: 31 december 2012, 11:39

Lasse Granqvist och Robert Tennisberg

Foto: Pressbild: Radiogalan och Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Efter årsskiftet lämnar de kända radiorösterna Lasse Granqvist, Robert Tennisberg och Annika Greder Duncan Radiosporten och Sveriges Radio. Det är även troligt att programledaren och kommentatorn Tommy Åström inte blir kvar, det skriver Sportbladet.


Ämnen i artikeln:

Lasse GranqvistRadiosporten

I september skrev Resumé om att Lasse Granqvists framtid på Radiosporten vad osäker. Den folkkäre radioprofilen hade då precis mottagit "Stora Radiopriset" vid Radiogalan och låg i förhandlingar om nya frilansavtal med både C More och Sveriges Radio.

– Frågan är väldigt aktuell jag sitter och funderar över framtiden. I tolv år har jag bara kört radio, i tretton år båda två. Jag måste snart bestämma mig inom ramen för hösten, sade Lasse Granqvist till Resumé då.

Efter Idrottsgalan i januari blir det inga fler klassiska referat från Lasse Granqvist, som arbetat på Sveriges Radio sedan 1988.

Han vill ge sig själv chansen att bara jobba med TV och kommer att kunna lägga mer tid på uppdragen för C More och TV4. Samtidigt är beslutet vemodigt för Lasse Granqvist.

– Jag pratade med Ralf Edström innan och det känns enormt vemodigt. 25 år med världsidrott och enormt starka upplevelser rinner inte bara av mig, säger Lasse Granqvist till Sportbladet.

Även kommentatorn och programledaren Robert Tennisberg lämnar Sveriges Radio efter 16 år, det är ännu oklart var han hamnar. Annika Duncan Greder, som jobbat som stringer i Nordamerika de senaste åren lämnar Sveriges Radio. Detta sedan hon inte erbjudits ett nytt kontrakt.

Enligt Sportbladet är det sannolikt att Radiosporten även tappar Tommy Åström som bland annat medverkade i Kanal 5:s sändning från bragdmatchen mot Tyskland i höstas. Han vill inte kommentera sina avtaldiskussioner med Sveries Radio, men uttrycker en oro för Radiosportens framtid:

– Det är klart att man blir lite orolig för Radiosportens framtid eftersom profilerna alltid har varit en anledning till att Radiosporten har stått sig så stark, säger Tommy Åström till Sportbladet.

Tidigare i år fick Mats Strandberg lämna Radiosporten sedan han släppt in Bosse Hansson i studion under en webbsändning mellan AIK och Gefle. Under sändningen kallade Bosse Hansson flera av AIK-spelarna för svartingar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lasse GranqvistRadiosporten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.