Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radio 1 läggs ner: ”Ingen superchock”

Publicerad: 22 oktober 2013, 19:07

Robert Aschberg och hans producent Shabnam ”Shabbe” Mahmoudkahn.

MTG Radio brottas med ekonomiska problem och skrotar nu sin prisbelönta pratradiokanal Radio 1. Cirka tio personer berörs av nedläggningen. – Det är ingen superchock i så fall. MTG Radio går ju dåligt, säger programledaren Cissi Wallin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Robert AschbergRadio 1Christer ModigCissi WallinMTG Radio

Radio 1 har bland lyssnare varit ett uppskattat alternativ till de övriga kommersiella kanalerna som bara spelar musik. På Radiogalan i slutet av september vann kanalen pris för ”Årets Radiostation” för andra året i rad.  

Det blev även vinst i kategorin ”Årets underhållning” för eftermiddagsprogrammet ”Aschberg", med Robert Aschberg som programledare.

Men utmärkelserna till trots – enligt vad Resumé erfar har MTG Radio beslutat att lägga ner Radio 1 som startades våren 2011.  Det har inte varit tillräckligt många lysnare, och MTG Radio befinner sig i ett ekonomiskt pressat läge.

Personalen på Radio 1 kommer att informeras om nedläggningen i morgon bitti, onsdag, klockan 9, enligt källor till Resumé.

Runt tio personer jobbar på Radio 1.

– Vi vet ingenting ännu, men MTG Radio går ju inte jättebra, det var ingen bra kvartalsrapport som kom. Så det är ingen superchock i så fall, men det är såklart jättetråkigt. Men det är inte mest synd om mig, jag har inga barn att försörja. Om Radio 1 läggs ner åker jag till New York för ett hemligt projekt, säger Cissi Wallin, programledare på Radio 1, till Resumé.

Resumé har sökt Christer Modig, vd för MTG Radio, samt Radio 1:s store profil Robert Aschberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.