Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radiolegendar gör ”Niagara”

Publicerad: 27 maj 2013, 07:12

Kjell Alinge.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Radiolegendaren Kjell Alinge gör en sommarserie med titeln ”Niagara”, i P2. Programmet är en expedition genom världens alla musikgenrer.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Enligt Sveriges Radio kommer innehållet att bestå av en  surrealistisk mix av filmrepliker, Kjell Alinges funderingar, intervjuer  och ljud från stränder och städer. Varje  program är 120 minuter långt och tar avstamp ur en filmgenre som  vilda västern, science-fiction,  film noir, romantisk komedi, action  eller liknande.

– Niagara är som en tjusig cinoramaåkning från den femtonde kratern på månens  baksida, passerande korvkiosken i Hässleholm och landning mitt i  Bollywood i Indien. Det blir vacker musik, fasa, skräck och balett. Det  slutar aldrig men börjar jämt. Lite som en påtänd fiol som rullar hem i  natten, säger Kjell Alinge i ett pressmeddelande.

Varje  program är 120 minuter långt och tar avstamp ur en filmgenre som vilda västern, science-fiction,  film noir, romantisk komedi, action eller liknande.

Niagara  sänds varje söndag i P2 med start den 15 juni kl. 22.00 och nio veckor  framåt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.