Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radiopratare sköts till döds – mitt under sändning

Publicerad: 7 augusti 2015, 09:40

Radioprataren var en stark röst i den lokala politiska debatten och blev ofta hotad.

Foto: Colourbox

Den brasilianske radioprataren Gledyson Carvalho var känd för sina attacker mot de lokala politikernas korruption. I går klev två beväpnade in i studion och sköt ihjäl honom med tre skott under pågående sändning.


Pistolmännen tvingade sig in i Gledyson Carvalhos inspelningsstudio och bad hans ljudtekniker att ta skydd under bordet. Med två skott i bröstet och ett i huvudet tog de livet av den korruptionskritiske radioprataren, rapporterar Daily Mirror.

Mordet skedde mitt på dagen, lokal tid vid Radio Libertade FM:s kontor i badorten Camocim, beläget i nordöstra Brasilien. Attacken skedde medan en låt spelades. Gledyson Carvalhos kollega berättade sedan för lyssnarna vad som skett innan musiken fortsatte.

Vännen Autran Santos säger att radioprataren ofta mottag dödshot i samband med sina sändningar.

– Han pratade oavbrutet om hoten, men sa att han inte var rädd. De mest allvarliga hoten handlade om politik. Han sa att han hade fiender på grund av de anklagelser han gjorde.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.