Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radiosporten hämtar chef från Ekot

Publicerad: 13 juni 2014, 10:58

Markus Boger

Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Ekots utvecklingschef Markus Boger blir ny chef för Radiosporten i SR. Han efterträder Jacob Sillén i höst.


Ämnen i artikeln:

Radiosporten

Markus Boger har haft rollen som Ekots utvecklingschef sedan 2012 och har innan bland annat varit kanalchef för Sveriges Radio Örebro samt redaktionschef och nyhetschef på Sveriges Radio Uppland

– Radiosporten är ett av Sveriges Radios främsta varumärken. Att som radiomedarbetare och mycket intresserad av sport få vara en del av den redaktionen – och leda, utveckla och se till att Radiosportenbefäster sin starka ställning och blir ännu mer relevant för en stor publik – är förstås oerhört lockande, säger Markus Boger i ett pressmeddelande.

Han ersätter Jakob Sillén, som sedan den 1 juni är ny områdeschef för Sveriges RadioMälardalen. Med förändringen flyttas Radiosporten in i området där också Sveriges Radios verksamheter i Uppland, Västmanland, Sörmland och Gotland samt P4 Stockholm och Trafikredaktionen ingår.

Markus Boger tillträder sin tjänst på deltid den 3 augusti och börjar arbeta på heltid den 22 september, efter slutfört uppdrag som Sveriges Radios valsamordnare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Radiosporten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.