Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radiosportens chef slutar

Publicerad: 28 november 2008, 12:40

Radiosporten tappar sin chef Janne Svensson. Han får i stället en annan tjänst inom SR. Nu inleds jakten på en efterträdare.


Janne Svensson. Foto: SR.

Janne Svensson fortsätter på Sveriges Radio men i en annan roll där han ska utveckla SR:s tjänster i webben och i mobilen, enligt ett pressmeddelande.

– Jag har varit chef för Radiosporten i sju år. Det har varit ett fantastiskt roligt arbete, men också krävande och tuffa år med ansvar för en verksamhet som aldrig vilar och är igång dygnet runt, inte minst på kvällar och helger. Detta, i kombination med den pendlande tillvaro jag haft mellan bostaden i Jönköping och redaktionen i Radiohuset i Stockholm, har tagit på krafterna, säger Janne Svensson i en kommentar.

SR kommer att utannonsera tjänsten såväl internt som externt.

– Det är naturligtvis trist att Janne slutar som chef för Radiosporten. Han har tagit Radiosporten in i en ny generation, knutit samman de lokala kanalernas sportbevakning med redaktionen i Radiohuset och utvecklat publikens möjligheter att höra mer sport och uppleva sport på nya sätt, säger biträdande programdirektör Cilla Benkö.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.