Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Radiotjänst i Kiruna får ny vd

Publicerad: 18 januari 2013, 08:04

När Alliansen lade public service-utredningens förslag på is räddades Radiotjänst i Kiruna. Nu är det klart att Carl-Gustav Johansson blir ny vd vid Radiotjänst i Kiruna AB. Han tar över efter Stefan Hämäläinen som går till LKAB.


Carl-Gustav Johansson tillträder den 1 februari som ny vd för Radiotjänst. Han har lång erfarenhet från  sin roll som chef för ekonomi och IT i Radiotjänst och från arbetet i  ledningsgruppen.

Carl-Gustav Johanssons ledarskapsbakgrund i kombination med kännedom om både organisationen och verksamheten är egenskaper som är särskilt värdefulla för Radiotjänsts fortsatta utveckling.

– Det känns både naturligt och inspirerande att ta det här steget och få möjligheten att använda mina erfarenheter ur ett nytt perspektiv. Att i en ny roll, tillsammans med alla kompetenta medarbetare få fortsätta att vara en del av ett public service med en så fantastisk kvalitet säger Carl-Gustav Johansson.

Radiotjänst i Kiruna hängde löst när public service-utredningen föreslog  skattefinansierad radio och tv. När regeringen sedan valde att riva upp förslaget kunde kirunaborna andas ut. Radiotjänst ordförande tillika SVT:s vd Eva Hamilton är nöjd med utnämningen.

– Carl-Gustav Johansson har lång erfarenhet och djup kunskap om radio-och tv-avgiften och svenska folkets betalningsvilja. Det känns utomordentligt tryggt att han blir ny VD för Radiotjänst, i ett läge när finansieringen av public service återigen ska utredas. Calle kommer att förse utredarna med spetskunskap, samtidigt som han kan upprätthålla den kompetens och stabilitet hos medarbetarna som har präglat verksamheten på Radiotjänst i Kiruna också under oroliga tider. Stefan Hämäläinen går till LKAB där han tillträder en befattning direkt underställd VD/Koncernchef. Stefan önskas all lycka och framgång i sitt nya jobb, säger Eva Hamilton.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.