Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Ramberg slutar lördagsintervjua – blir politisk kommentator

Publicerad: 23 november 2012, 13:12

Tomas Ramberg.

Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.

Ekots Tomas Ramberg blir ny politisk kommentator på Sveriges Radio. Han har arbetat med politik på Ekot sedan valet 1991. Mest känd är han för sina grillningar av politiker i lördagsintervjun i Ekot.


Tomas Ramberg har arbetat med politik på Ekot sedan valet 1991 och i och med att han byter jobb slutar han att göra Ekots lördagsintervju, där han har intervjuat politiker de senaste tio åren.

– Ramberg är analytisk, kvicktänkt och alltid påläst. Han är en stor  tillgång för svensk journalistik. I och med det nya jobbet kommer vi att  få höra mer av honom på Ekots alla plattformar och vi gläder oss mycket  åt rekryteringen, säger Ekots chef Anne Lagercrantz i en kommentar.

Som politisk kommentator tar Tomas Ramberg över efter Ingrid Arrenander som blir ny korrespondent i Washington, efter Ginna Lindberg, som blir programchef på Ekot.

Sveriges Radio söker nu en ny lördagsintervjuare och tar gärna emot tips, enligt ett Twitter-meddelande från Ekot-chefen Anne Lagercrantz.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.