Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Redaktören: ”Visste inte att Christian var så pass dålig”

Publicerad: 28 juli 2014, 12:08

Christian Falks gripande förinspelade Sommar-program sändes postumt i lördags.

Aftonbladet-kolumnisten Alex Schulman riktar svidande kritik mot Sveriges Radio för att Christian Falks Sommar-program inte tidigarelades. Enligt Schulman borde Falk ha fått chansen att kunna ta del av värmen från lyssnarna. –Vi visste helt enkelt inte att Christian var så dålig, hans bortgång två dagar innan programmet kom som en chock för oss, säger Agneta Ekberg, redaktör på Sommar i P1.


Ämnen i artikeln:

Sommar i P1Sveriges RadioChristian Falk

I sin Aftonbladet-krönika i helgen riktar Alex Schulman skarp kritik mot SR för att man inte ändrade om i schemat och sände cancerdrabbade Christian Falks Sommarprogram medan musikproducenten fortfarande var i livet.

"Sveriges Radio var medvetna om att varje dag var en kamp för Falk. Ändå valde de att sända programmet som en av sommarens sista. Jag kan inte få en fråga ur huvudet: Varför?", skriver Alex Schulman och fortsätter:

"Varför tidigarelade de inte programmet? Elin Claesson på Sveriges Radio får frågan, men hon vill inte kommentera. Men jag vill verkligen ha en kommentar. Varför fick inte Christian Falk ta del av all värme? Jag får en obehaglig känsla av en cynism från Sveriges Radios sida som jag knappt kan sätta ord på".

När Resumé när Agneta Ekberg, som tillsammans med Elin Claesson är redaktör för Sommar i P1, säger hon:

– Anledningen är att vi helt enkelt inte visste hur pass dålig Christian var. Han hade bandat programmet vid olika tillfällen, från sista juni fram till en bra bit in i juli.  Då var vi inte medvetna om att Christian var så pass dålig. Beskedet om hans bortgång kom som en chock för oss. Sedan bestämde vi i samråd med familjen att programmet skulle sändas som planerat i lördags. I övrigt har jag inga fler kommentarer, säger Agneta Ekberg till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.