Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Reklamradion skriver brev till regeringen

Publicerad: 11 mars 2008, 16:12

Sändningsutrymme som är avsedd för ideell verksamhet ska användas till det och inget annat. Det vill Sveriges privata radiostationer, som nu skriver ett öppet brev till Kulturdepartementet.


Sveriges reklamradiostationer känner sig ojuste behandlade av regeringen.

– I den utredning som pågår är ett av villkoren att vi ska börja sända en massa lokalt material på prime-time som ingen efterfrågar, säger Jacob Gravestam, ordförande för RAB, en samarbetsorganisation för Sveriges reklamradiostationer.

Samtidigt har på vissa håll i landet, en del aktörer börjat gå samman i nätverk för att sända kommersiell radio på närradiofrekvenser.

– Dessa frekvenser är avsedda för ideella organisationer, inte för kommersiell verksamhet. Själva syftet med närradio försvinner ju.

Därför har man skrivit ett öppet brev till kulturdepartementet där man propagerar för att närradioverksamheten ska begränsas till så kallade ”non profit”-organisationer, vilket betyder att allt överskott måste återinvesteras i verksamheten.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.