Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Richard Myrenberg SR:s nye Afrikakorre

Publicerad: 22 februari 2013, 13:44

Foto: Björn Dalin

Richard Myrenberg, reporter och producent på Godmorgon världen, blir Sveriges Radios näste Afrikakorrespondent, med start i september.


Richard  Myrenberg har  lång erfarenhet av Afrika. Han har gjort många  reportageresor över  hela kontinenten och han har även vikarierat som  Afrikakorrespondent.

–   Det här ska bli spännande och kul! Afrika innehåller så många  historier  och konstraster. Samtidigt som vi ser ökade hot och  konflikter i  islamismens spår i länder som Somalia och Mali, så pågår  också en  imponerande ekonomisk tillväxt i många länder. Bägge dessa  skeenden vill  jag beskriva, säger Richard Myrenberg.

I  samband med att Richard Myrenberg tar över flyttar   Sveriges Radio sin  bas i  Afrika från Maputo i Mocambique till Nairobi i   Kenya.

Att flytta basen till Nairobi faller sig naturligt, säger Sveriges Radios utrikeschef Per Eurenius:

–   Nairobi är en viktig centralort i Östafrika. Här finns många FN-kontor   och stora frivilligorganisationer. Nairobi har bra flygförbindelser  med  resten av Afrika. Richard kan snabbt ta sig både till söder och  till  Västafrika

Richard Myrenberg har varit reporter och producent på P1:s veckomagasin "Godmorgon, världen!" sedan 2001.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.