Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Rix-chefen backar efter protestmejl

Publicerad: 25 november 2010, 15:01

Två porrstjärnor skulle haft livesex i Gert Fylkings Rix FM-program – Gerts Värld – Din röst i natten natten till torsdag. Ansvarige utgivaren Christer Modigh vägrade att låta porrstjärnorna ens komma in i studion. Efter en drös protestmejl backar chefen.


Ämnen i artikeln:

RIX FMGert Fylking

Christer Modigh, ansvarig utgivare på Rix FM.

Gert Fylking ville skapa radiohistoria och låta två från porrbranschen ha sex i direktsändning natten till torsdag. Men han stoppades av ansvarige utgivaren Christer Modigh och rejält bråk utbröt.

Porrstjärnan med artistnamnet Cheetah och tillika en av dem som skulle utföra akten rasar:

– Jag tog initiativet och tanken var att få komma till studion och avdramatisera det här med sex och porr en gång för alla. Tydligen var Sverige inte redo, säger hon.

Hon känner sig irriterad efter att ansvarige utgivaren ringt henne och sagt att hon inte ens är välkommen in i studion - än mindre ha sex där:

– Det är dubbelmoral så det skriker om det. Folk exponeras för sex hela tiden. Ta bara Paradise Hotel där folk knullar direkt i tv. Det här är ändå radio så ingen behöver se skiten, säger Cheetah.

Hon menar också att många lyssnare sett fram emot inslaget och att Rix FM riskerar att tappa lyssnare. Efter en drös protestmejl och ingående diskussion med Gert Fylking backar Rix FM-chefen Christer Modigh:

– Gert är alltid Gert och han slår alltid på stora trumman. Han hade samma idé till Rix Morronzoo och det slutade med att vi tog in två kaniner.

Han valde alltså att sätta stopp för sändningen igår kväll:

– Vi tyckte inte att det var ok. Det fanns lyssnare som var upprörda och sade att det gynnar porrindustrin, säger Christer Modigh.

Han är egentligen mest irriterad över att Gert körde sitt eget race. Inte  idén som sådan:
– Om vi kan få en bra motivering till varför vi ska göra det och planera bättre utesluter jag inte att vi tar upp diskussionen efter nyår. Men jag vill inte att Gert ska ses som en snuskgubbe och det har blivit mycket sex och snuskprat i hans show, säger Christer Modigh.

Sex säljer väl?
– Jag tog beslutet att ge Gert fria tyglar, men inte hur fria som helst, säger Christer Modigh.

Cheetah blev också upprörd?
– Jag tror att det mest var för att det var olika bud fram och tillbaka.

Generellt sett tycker han att svensk radio borde våga mer:
– Jag är uppvuxen med amerikansk radio och även om inte Gert är Howard Stern måste vi våga utmana mer.

Så du och Gert har grävt ner stridsyxan nu?
– Han har visat alla mail som säger vilken idiot jag är. Men jag har även fått mail som säger att det var rätt beslut. Vad som verkligen förvånar är att många som inte gillade idén ändå lyssnade, säger Christer Modigh.

Gert Fylking uppger att tanken med inslaget var att ge en förklaring kring hur aktörer inom porrindustrin klarar att prestera i främmande miljöer med massa folk omkring sig:

– För många är sex en sak som sker mellan två personer i ett släckt sovrum. Men vad gäller Paradise Hotel och Big Brother bjuder man in alla för att titta vad de håller på med. Så vad är skillnaden, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

RIX FMGert Fylking

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.