Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Sämsta reklamskådespeleriet någonsin?

Publicerad: 26 augusti 2013, 06:35

Reddit har kommit fram till att Samsungs reklam för en ny hårddisk troligen bjuder på det allra sämsta reklamskådespeleriet någonsin. Adweek är beredd att hålla med. Skådespelaren, som spelar den unga affärsmannen, sticker inte under stol med att det kanske inte är hans bästa insats.


Ämnen i artikeln:

RedditAdweekSamsung

En hemmafru, en gamer och en ung affärsman.

Den gemensamma nämnaren är att samtliga närmast på ett robotliknande sätt berättar hur fantastisk Samsungs nya hårddisk 840 är.

Origninalet  har plockats bort från Youtube efter att reklamen har blivit ett  stående skämt hos Reddit, men reklamen cirkulerar ändå.

Adweek tycker att Samsungs-reklamen är så dålig att den knappt går att beskriva i ord.

Mannen, som spelar den unga affärsmannen, har besvarat tråden på Reddit med:

”Hej,  jag är en skådespelare/modell som lever i Seoul och jag spelar  affärsmannen i reklamen. Nu måste jag väl erkänna att det kanske inte är  min bästa insats, lol, men förstår inte hur många förklaringar det  finns till att reklamen blir så himla dålig.”, skriver han.

Han  berättar att han tvingade prata sakta efter som det hela ska dubbas på  koreanska. Han menar också att koreaner kanske inte är precis kända för  att vara särskilt uttrycksfulla, vilket innebar att han blev ombedd att  överdriva en hel del.
”Jag har arbetat med många uppdrag där jag har  försökt att spela naturligt, men blivit ombedd av regissören att ta i  lite mer. Det är hur regissören och kunden ( i det här fallet Samsung)  vill att vi ska spela.”, skriver han.

Han förklarar också att manuset  är skrivet av icke-engelsk-talande och att regissören inte ens lyssnar  på förslag från skådespelarna som ligger mer i linje med hur en  engelsktalande person verkligen låter.

Han avslutar också med att inspelningarna skedde vid en sådan tidpunkt att kvinnan i reklamen i princip somnade i stolen:
”Därav uttrycket och tonen :)”, skriver han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

RedditAdweekSamsung

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.