Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Sätter press på kulturministern om DAB

Publicerad: 16 juni 2015, 08:36

Staffan Rosell, vd på SBS Discovery Radio.

Foto: Pressbild.

På helgens partikongress beslutade sig Miljöpartiet för att rata förslaget om en övergång från FM-nätet till DAB+. Nu sätter SBS Discovery Radio press på kulturminister Alice Bah Kuhnke.


Ämnen i artikeln:

Staffan RosellMiljöpartietDABAlice Bah KuhnkeSBS Discovery Radio

Förslaget om en övergång till marksänd digitalradio år 2022 har sågats av tunga instanser som Riksrevisionen och PTS. I helgen beslutade sig också Miljöpartiet för att ge det kalla handen.

Om regeringen bestämmer sig för att följa kongressbeslutet betyder det att planerna från den förra regeringen hamnar på sophögen. Det rör upp känslor hos de stora radiobolagen som alla har lobbat för en övergång från FM till DAB+.

SBS Discovery Radios vd Staffan Rosell kräver nu ett snabbt besked från Alice Bah Kuhnke om hur regeringen tänker agera.  

– Som kommersiellt företag måste vi kunna förvänta oss att staten följer en långsiktig och konsekvent linje i den här typen av infrastrukturfrågor. Att som Miljöpartiet föreslår avbryta digitaliseringen av radion skulle kasta oss tio år tillbaka i tiden med allvarliga konsekvenser för den privata radion, säger han i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.